Expertise contentstrategie

Voor welke verhalen maken ze nog wél tijd vrij?

Een goede contentstrategie is belangrijk om je doelgroep echt te kunnen bereiken en boeien. Met een contentstrategie maak je een plan voor het ontwikkelen, publiceren en beheren van je content om specifieke doelen te bereiken. Welke boodschap wil je overbrengen? Welke kanalen ga je gebruiken? Een goede contentstrategie laat tevens zien hoe de effectiviteit van de content zal worden gemeten en hoe deze zal worden bijgewerkt en aangepast.

Media ecosysteem (Perspectivity model)

Een contentstrategie begint bij het begrijpen van het media ecosysteem waarin je met je doelgroep communiceert.

In een wereld waar media al lang niet meer beperkt zijn tot traditionele kanalen, speelt het media ecosysteem een cruciale rol in hoe merken communiceren en interactie hebben met hun publiek. Dit ecosysteem, een dynamisch netwerk van contentplatforms, digitale en sociale media, evenals traditionele kanalen, vormt het hart van moderne marketingstrategieën.

Met het Perpectivity-model als leidraad, rusten we merken uit met de inzichten en strategieën die nodig zijn om op een betekenisvolle manier door het hedendaagse media ecosysteem te navigeren.

Ons Perspectivity model (hier komt later een verwijzing naar Perspectivity model) helpt je hierbij. Met dit model analyseer je niet alleen jouw marketingaanpak, maar krijg je ook helder inzicht in –en grip op- de marketingvolwassenheid van jouw organisatie.

Kanaalstrategie

Met de door ons ontwikkelde kanaalstrategie laten we zien welke specifieke marketingkanalen ingezet dienen te worden om een effectieve en succesvolle marketingcampagne te voeren. Dit omvat zowel het gebruik van kanalen zoals sociale media en websites, maar ook touchpoints zoals e-mail en advertenties. Een goede kanaalstrategie laat zien hoe de verschillende kanalen moeten of kunnen worden gebruikt, welke boodschappen op welk kanaal zullen worden gecommuniceerd en hoe de effectiviteit van de kanalen zal worden gemeten. We kijken daarbij hoe kanalen elkaar kunnen versterken en hoe ze kunnen worden gebruikt om de klanttevredenheid te verhogen en om de merkbeleving te versterken.

Merkcontent

Met merkcontent bereik je naams- en propositiebekendheid. Het vertelt -direct of indirect- je merkverhaal. Het maakt je merk herkenbaar en relateerbaar. En is daarmee cruciaal voor merkvoorkeur en merkloyaliteit.

Meer weten?

Graag nemen we je mee in onze werkwijze. Stuur ons een berichtje, dan nemen we contact met je op.

Social content (verdieping)

Social content dient om engagement en interactie te realiseren. Het versterkt de relatie en betrokkenheid met je merk. Het sluit aan op de interesses, overwegingen en wensen van je doelgroep en versterkt zo de relevantie van het merk voor je doelgroep. Het merk doet dit uiteraard vanuit haar eigen overtuiging en waarden.

Contenthuis

Het contenthuis is bedoeld om de belangrijkste boodschappen van je merk te definiëren en structureren. Het slaat de brug tussen de overtuigingen van je merk en de behoeften van je doelgroep. Daarnaast kun je het contenthuis gebruiken om te bepalen hoe deze boodschappen naar je doelgroep gecommuniceerd worden. Het contenthuis structureert alle content tot een overkoepelend en overzichtelijk geheel.

Dit doen we op verschillende lagen:

 • • Het domein – wat is de paraplu waar alles onder valt?
 • • Thema’s en topics
 • • Formats en verhalen
Meer bekijken?

Onze content cases

Van social strategie tot contenthuis, en van kanaalstrategie tot contentstrategie: wij hebben de expertise om je merkverhaal krachtig en doelgericht over te brengen. Laat je inspireren door onze succesverhalen en zie hoe onze geïntegreerde aanpak leidt tot concrete resultaten.

Simyo

Hoe de impact van de ‘Waarom duur doen?’ campagne van Simyo hoog en consistent blijft in een volledig geïntegreerde online marketing- en contentstrategie.

 • Merk

  Campagne- ontwikkeling Funnelstrategie

 • Content

  Content- strategie Format- ontwikkeling Video- productie Animatie

 • Media

  Display- advertising Preloaders DOOH

Bekijk Case
oktober 20, 2023

Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers ontwerpt, installeert en onderhoudt al meer dan 100 jaar technische installaties voor mens en maatschappij.

 • Merk

  Positionering Merkconcept Key visuals

 • Content

  Contentstrategie Interne communicatie

Bekijk Case

Merz

Merz Aesthetics is de internationale marktleider in esthetische geneeskunde. Hun producten en services stellen professionals in de esthetische gezondheidszorg in staat om het zelfvertrouwen van hun...

Bekijk Case
maart 14, 2022

Voedingscentrum

Hoe het Voedingscentrum in 2016 – voor het eerste in twaalf jaar – een vernieuwde versie van de Schijf van Vijf: het op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde...

 • Merk

  Campagne- ontwikkeling Funnelstrategie

 • Content

  Content- strategie Format- ontwikkeling Video- productie Animatie

 • Media

  TVC, Influencer marketing, Social

Bekijk Case
oktober 1, 2021

Kenneth Smit

Kenneth Smit, toonaangevend in trainingen voor business en sales professionals, staat bekend om zijn praktijkgerichte en interactieve leerbenaderingen. Zij vroegen Today’s Milk om hun innovatieve merkpositionering,...

 • Merk

  Merk positionering

 • Media

  Print, Radio, Display, Digital audio

 • Content

  Podcast, Social content, Ambassadeurs

Bekijk Case
maart 14, 2022

Domino’s, Get the box and the bucket

Hoe Domino’s naast hun wereldberoemde pizza’s een compleet nieuwe maaltijd range introduceert: Crunchy Chicken!

 • Merk

  Campagne- ontwikkeling

 • Content

  Ontwikkeling Video- productie videoshoot

 • Media

  TVC, Online video

Bekijk Case