Merz

Merz Aesthetics is de internationale marktleider in esthetische geneeskunde. Hun producten en services stellen professionals in de esthetische gezondheidszorg in staat om het zelfvertrouwen van hun patiënten te versterken en hun eigen unieke schoonheid te ontdekken.

Een geheel nieuwe journey naar engagement

Telecom is een dynamisch domein met veel spelers, waar een scherpe propositie cruciaal is voor een eigen herkenbare positie. Met Simyo krijg je waar voor je geld: de beste mobiele provider op het beste netwerk van Nederland (KPN), maar dan voor een scherpe prijs. Dit gaat samen met de nieuwe pay-off ‘Waarom duur doen?’. Het bureau Joe Public in Amsterdam ontwikkelde de bijbehorende commercials samen met twee campagne video’s. Aan Today’s Milk verder de taak om deze merkpropositie breed en langdurig door te vertalen in een relevante integratie van de online funnel, een goed aansluitende contentstrategie en de realisatie van de ongoing content.

Doorlopende vernieuwing in de esthetische geneeskunde

Today’s Milk is al een aantal jaar strategisch partner van Merz Aesthetics voor het uitwerken en behalen van diens marketingdoelen. Dit houdt zowel het inrichten en digitaliseren van het gehele marketing ecosysteem voor alle mogelijke customer journeys in, als de ontwikkeling van nieuwe en aanscherping van bestaande campagnes. Deze campagnes zijn gericht op meerdere doelgroepen (B2B, B2B2C en B2C) in verschillende landen. Hieronder tref je een greep uit het werk dat we tot nu toe voor Merz Aesthetics ontwikkeld hebben aan de hand van hun See/Think/Do/Care aanpak.

See campaigning

De esthetische geneeskunde is een specifieke markt, waarin ieder land zijn eigen wet- en regelgeving kent. Campagnes en content dienen dan ook conform de lokaal geldende wet- en regelgeving en daaruit voortvloeiende marketingrichtlijnen ontwikkeld te worden. Wij werken – meertalig – alle campagnes uit voor hun merken Radiesse®, Bocouture®, Ultherapy® en Belotero®. Dit doen we in zowel messaging, content, campagne-mechanisme als media.

We zoeken steeds naar nieuwe manieren om de doelgroep te bereiken. Dit doen we door middel van hyperlokale Digital-Out-Of-Home en social geotargeted campagnes voor klinieken, en met nationale paid campagnes op social, online video en display voor de merken Radiesse®, Ultherapy® en Belotero®. Tijdens de campagne testen we verschillende doelgroepen, creaties en formats voor een optimaal resultaat. Maar ook de engagement en activatie in onze Social Media toolkits, ten behoeve van klinieken (B2B2C) en Merz Aesthetics zelf (B2C) zijn een innovatieve manier om de doelgroepen te bereiken en converteren.

Think

Alle campagnes worden over de gehele funnel uitgewerkt voor de complete klantreis. Waar patiënten via upper funnel campaigning met Merz Aesthetics en haar producten in aanraking komen, wordt er verder in de funnel gefocust op kennisoverdracht op het gebied van producten en esthetische behandelingen, zowel via Merz Aesthetics als via de klinieken c.q. artsen naar de patiënten. Wij ontwikkelen alle ondersteunende materialen die worden ingezet: van print tot slimme digitale middelen zoals social media toolkits en consulting materialen. Daarnaast werken we samen met premium publishers als LINDA, Vogue en Harper’s Bazaar om via advertorials meer informatie te bieden over de behandelingen en de expertise van de artsen.

Kortom, van campagnes naar content tot consult.

Do

Uiteraard borgen we in elke campagne het genereren van leads naar de klinieken. De bijzondere wet- en regelgeving in deze branche en de beperkingen die deze met zich meebrengt, vergt de nodige inventiviteit om mensen te activeren. Per campagne vinden we daar per land het optimale mechanisme voor, zoals bijvoorbeeld de online activatie ‘Collagen Skin Profile Test’. Met deze, in samenwerking met artsen ontwikkelde, test kunnen consumenten hun collageen huidprofiel ontdekken, waarbij er inzicht wordt gegeven in de staat van je huid. Via de test worden leads gegenereerd naar diverse klinieken voor een consultatie en een persoonlijk behandelplan. Via diverse campagnemiddelen, zowel B2C als B2B2C, worden prospects naar de test geleid. Bezoekers van de Merz Aesthetics website en gebruikers die een interactie hebben gehad op social werden geretarget om de test te maken. En met succes: van de gebruikers die de test hebben gestart, maakte 82,7% deze daadwerkelijk af!

Care

Omdat de klantreis van de eindklant (patiënt) met name via klinieken loopt, stelt Merz Aesthetics zichzelf het doel om de ‘partner of choice’ van klinieken te zijn en te blijven. Daarvoor ontwikkelden we het internationale partnerprogramma Merz Aesthetics Services. Over de 4 pijlers ‘business development’, ‘marketing & communication’, ‘customer relations’ en ‘medical education’ verstevigen en verbreden we de relatie met klinieken en werven we nieuwe klinieken. Aansluitend hierop ontwikkelen we innovatieve tools zoals het Event Efficiency Program. Dit online platform digitaliseert en automatiseert de eventflow van Merz Aesthetics evenementen, zoals workshops en webinars. Zo is het via het platform o.a. mogelijk uitnodigingen en reminders te versturen aan partners, aanwezigheid te monitoren en certificering te verzorgen.

Als strategisch partner van Merz Aesthetics ontwikkelen we de strategische roadmap waarvan de datastrategie een belangrijke pijler is. Constante doorontwikkeling op gebied van digitalisering is tevens een overkoepelend speerpunt, waarvan het bovengenoemde Event Efficiency Program slechts één van de vele voorbeelden is. Zo wordt er tevens gewerkt aan een sales- en consultatie tool binnen de nieuwe CRM-tool van Merz Aesthetics, die het salesteam en artsen in staat stelt op een interactieve, complete en schaalbare manier informatie overdrachtelijk te maken.

Content
Media

Het resultaat

De cijfers

0

Campagnes in 3 jaar

0 K

Clicks

0 M

Impressies