Highlight Media Merk mei 15, 2023

Zwijsen

Hoe Uitgeverij Zwijssen leerkrachten van groep 1 & 2 weer Stapel op hun werk laat worden.

  • Merk

    Positionering

  • Campagne

    Sponsored content PR

  • Media

    Social media Vakbladen

Stapel op. De digitale blokkendoos

Lesgeven aan kleuters doe je vanuit een roeping. Maar het regelwerk, de administratie of de voorgekookte lesprogramma’s krijg je er ‘gratis’ bij. Uitgeverij Zwijsen introduceerde in 2024 een online tool speciaal voor leerkrachten van groep 1 en 2. Daarmee krijgen juffen en meesters weer de tijd én de middelen om de allerleukste lessen samen te stellen. In een intensieve, toffe en vruchtbare samenwerking met Zwijsen rolden wij de introductiecampagne uit.

Tease &
Touch

In o.a. social polls vroegen we de mening van de doelgroep rond thema’s die Stapel op adresseert. De uitkomsten, aangevuld met research, verwerkten we in Tease/Touch uitingen waarin de doelgroep keuzes lieten maken tussen ‘systeem’ of ‘eigen inzicht’. En we maakten meteen duidelijk dat er iets “Op Stapel” stond. De uitkomsten waren input voor de volgende fase…

Stapel op

Stapel op is een digitale blokkendoos vol leuke kleuteractiviteiten, verpakt in een tool die leerkrachten helpt organiseren. Juf of meester stelt uit een ruim aanbod aan activiteiten snel een actueel en passend lesprogramma samen. En Stapel op houdt automatisch de uitdagende leerdoel-administratie bij.

Tell
Sell

De verkoop van Stapel op verloopt via tussenpersonen. En scholen mogen de tool 8 weken lang gratis proberen. Om tijd te winnen en zoveel mogelijk leerkrachten die kans te bieden voor het einde van het schooljaar, schoven we ook deze twee fases in elkaar. Hierin verdiepten we de dillema’s uit de Touch-fase, deelden we previews van de tool, lanceerden we een campagnesite en zetten we o.a. sponsored content in.

Het resultaat

De cijfers

0

Interviews afgenomen

0

Tasjes uitgedeeld

0

Reacties ontvangen

Media

Naast bannering, geven we de touch-laag van de funnel meer verdieping met behulp van de verschillende contentformats in de contentstrategie. Hierin laden we Simyo als merk en als ambassadeur van de ‘Waarom duur doen’- mentaliteit. Simyo bewijst dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Zo zijn ze bijvoorbeeld al meer dan 25 keer verkozen tot Beste mobiele provider door de Consumentenbond. In de Tell laag zetten we deze bewijsvoering in als versterking van de propositie. In de Sell laag geven we concreet antwoord op de vraag van de consument met het aanbod van Simyo. Met behulp van op data gebaseerde learnings van eerdere Simyo campagnes en de inzet van slimme retargeting-mogelijkheden, hebben we de meest effectieve bannering gecreëerd.