Campagne Content Highlight Media maart 14, 2022

Voedingscentrum

Hoe het Voedingscentrum in 2016 – voor het eerste in twaalf jaar – een vernieuwde versie van de Schijf van Vijf: het op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde model voor gezond en gevarieerd eten.

  • Merk

    Campagne- ontwikkeling Funnelstrategie

  • Content

    Content- strategie Format- ontwikkeling Video- productie Animatie

  • Media

    TVC, Influencer marketing, Social

Voedingscentrum. Schijf van Vijf

We creëerden een gefaseerd, omnichannel campagneconcept waarmee we de Schijf van Vijf lanceerden. Met een TV-commercial, een campagnewebsite, social influencer marketing, social posts, online bannering en pre-rolls zetten we de Schijf bij (bijna) alle Nederlanders op de agenda. Een strategie waarmee de naamsbekendheid van de Schijf steeg naar een recordhoogte van 97% en de doelgroepawareness voor de vernieuwde versie piekte op 70%. 

Eet jij up-to-date?

De vernieuwde Schijf van Vijf – completer, handiger en meer divers dan ooit – deed ons direct denken aan de wereld van apps. Waar je als consument ook continu verbeterde versies krijgt met updates. We vertaalden dit naar de tagline: Eet jij up-to-date? 

 
Waarbij de Schijf van Vijf bewust niet de hoofdboodschap werd, maar een handig middel om ‘up-to-date’ te eten. We brachten de tagline creatief tot leven in de fictieve buurtsuper van kruidenier Joep van de Schijf die, niet geheel toevallig, ook nèt gerestyled was. En zo niet alleen een metafoor werd voor de veranderingen van de Schijf. Maar ook een omgeving waarin we entertainment, relevantie en herkenning konden verwerken.

Omnichannel campagneconcept

We creëerden een gefaseerd, omnichannel campagneconcept waarmee we de Schijf van Vijf lanceerden. Met een TV-commercial, een campagnewebsite, social influencer marketing, social posts, online bannering en pre-rolls zetten we de Schijf bij (bijna) alle Nederlanders op de agenda. Een strategie waarmee de naamsbekendheid van de Schijf steeg naar een recordhoogte van 97% en de doelgroepawareness voor de vernieuwde versie piekte op 70%. 

Informeren
Activeren

Met een TV-commercial gaven we het Voedingscentrum voldoende landelijk bereik om heel Nederland te vertellen dat er een nieuwe Schijf van Vijf was gelanceerd. De spot was twee weken te zien en scoorde bijna 470 GRP’s.

Het resultaat

De cijfers

0

GRP

0 97%

Naamsbekendheid

0 70%

Doelgroep awareness