Expertise social strategie

Laat je social content asociaal goed converteren

Met onze social media strategieën bepalen we de inzet van social media om specifieke doelen te bereiken. Deze is altijd gebaseerd op de merkstrategie en het daarbij behorende contenthuis. Het bevat de doelen, de doelgroep, de thema’s en boodschappen en de manier waarop de uitingen zullen worden gepubliceerd en gedistribueerd.

Doelgroepanalyse

Om tot een goede strategie te komen, is het belangrijk om te bepalen wie de doelgroep is, wat hen kenmerkt, welke gedragingen zij hebben en wat zij belangrijk vinden. Als helder is wie je doelgroep is en waar zij zich bevindt, kan een kanaalanalyse uitgevoerd worden en een messaging house bepaald worden.

Kanaalanalyse

Een goede social strategie bevat altijd een kanaal analyse. Bij een social strategie wordt er vooral gekeken naar de owned channels. Hoe presteren de huidige kanalen en content formats die hierop gepubliceerd worden? Zijn er inzichten uit de social kanalen die gebruikt kunnen worden om de contentstrategie te optimaliseren? Door alle datapunten inzichtelijk te maken kunnen de kanalen goed geanalyseerd worden en kan er een goede kanaalstrategie gemaakt worden.

Meer weten?

Graag nemen we je mee in onze werkwijze. Stuur ons een berichtje, dan nemen we contact met je op.

Kanaalstrategie

De doelgroepanalyse en kanaalanalyse zijn de basis van een goede kanaalstrategie. Door alle inzichten te bundelen, wordt er bepaald welke kanalen het meest effectief zullen zijn voor de gestelde doelen. We kijken daarbij hoe kanalen elkaar kunnen versterken en hoe ze kunnen worden gebruikt om de klanttevredenheid te verhogen en om de merkbeleving te versterken.

Meer bekijken?

Onze content cases

Van social strategie tot contenthuis, en van kanaalstrategie tot contentstrategie: wij hebben de expertise om je merkverhaal krachtig en doelgericht over te brengen. Laat je inspireren door onze succesverhalen en zie hoe onze geïntegreerde aanpak leidt tot concrete resultaten.

Simyo

Hoe de impact van de ‘Waarom duur doen?’ campagne van Simyo hoog en consistent blijft in een volledig geïntegreerde online marketing- en contentstrategie.

 • Merk

  Campagne- ontwikkeling Funnelstrategie

 • Content

  Content- strategie Format- ontwikkeling Video- productie Animatie

 • Media

  Display- advertising Preloaders DOOH

Bekijk Case
oktober 20, 2023

Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers ontwerpt, installeert en onderhoudt al meer dan 100 jaar technische installaties voor mens en maatschappij.

 • Merk

  Positionering Merkconcept Key visuals

 • Content

  Contentstrategie Interne communicatie

Bekijk Case

Merz

Merz Aesthetics is de internationale marktleider in esthetische geneeskunde. Hun producten en services stellen professionals in de esthetische gezondheidszorg in staat om het zelfvertrouwen van hun...

Bekijk Case
maart 14, 2022

Voedingscentrum

Hoe het Voedingscentrum in 2016 – voor het eerste in twaalf jaar – een vernieuwde versie van de Schijf van Vijf: het op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde...

 • Merk

  Campagne- ontwikkeling Funnelstrategie

 • Content

  Content- strategie Format- ontwikkeling Video- productie Animatie

 • Media

  TVC, Influencer marketing, Social

Bekijk Case
oktober 1, 2021

Kenneth Smit

Kenneth Smit, toonaangevend in trainingen voor business en sales professionals, staat bekend om zijn praktijkgerichte en interactieve leerbenaderingen. Zij vroegen Today’s Milk om hun innovatieve merkpositionering,...

 • Merk

  Merk positionering

 • Media

  Print, Radio, Display, Digital audio

 • Content

  Podcast, Social content, Ambassadeurs

Bekijk Case
maart 14, 2022

Domino’s, Get the box and the bucket

Hoe Domino’s naast hun wereldberoemde pizza’s een compleet nieuwe maaltijd range introduceert: Crunchy Chicken!

 • Merk

  Campagne- ontwikkeling

 • Content

  Ontwikkeling Video- productie videoshoot

 • Media

  TVC, Online video

Bekijk Case