Campagne Highlight Media Merk september 19, 2014

Manutan

Na 67 jaar veranderde het oerhollandse merk Overtoom hun naam in 2014 naar Manutan. Om dit landelijk bekend te maken, werd Today’s Milk – Tuut-Tuut! – ingevlogen voor een rebrandingscampagne.

  • Merk

    Rebranding, Big Idea, SAN nominatie

  • Media

    TVC, Radio, PR, Online

  • Campagne

    Omnichannel Campagne concept

Uitdaging: Veranderen Zonder Verloren te Gaan

Voor Overtoom, een merk geworteld in het Nederlandse culturele landschap, was de overstap naar Manutan na 67 jaar niet alleen een rebranding maar een regelrechte transformatie. Deze verandering bracht een uitdagende doelstelling met zich mee: binnen drie maanden moest de nieuwe naam een naamsbekendheid van ten minste 50% bereiken. Hoe overbrug je de kloof tussen een geliefde historie en een frisse toekomst zonder je identiteit te verliezen? Dit was de kernvraag die Today’s Milk moest beantwoorden, waarbij de balans tussen vernieuwing en vertrouwdheid cruciaal was.

Strategie: Het Vertrouwde Vreemd Maken

Rebranding is meer dan alleen een nieuwe naam introduceren. Het gaat om het opnieuw verbinden met je publiek. Today’s Milk creëerde een strategie die zich richtte op laagdrempelige, interactieve benaderingen met een vleugje humor, essentieel voor de sympathieke uitstraling van Overtoom.

 

Big Idea: Een Nieuw Gezicht voor een Bekende Vriend

De sleutel tot deze campagne was het aanstellen van een fictieve ‘change manager’, gespeeld door de geliefde acteur Jeroen van Koningsbrugge. Hij belichaamde de overgang van Overtoom naar Manutan, waarmee we de campagne een persoonlijke en herkenbare touch gaven.

Executie: Innovatie door Integratie

We lanceerden een gefaseerd omnichannel campagneconcept. Dit begon met teaser-content, inclusief vacaturevideo’s en PR-initiatieven, gevolgd door een volledige mediacampagne met tv- en radiocommercials, social media-activatie en responsieve websites.

Slider-blokSlider-1

Om het potentieel bereik van de nieuwe naam en de nieuwe propositie te vergroten, lanceerden we samen met de TV-commercials ook drie radiocommercials.

Resultaten

Meetbare Successen, Onmiskenbare Impact

0 56%

Naamsbekendheid na 90 dagen

0 %

Top of mind awareness

0 %

Spontane merkbekendheid

SAN-nominatie

CATEGORIE: Business-to-Business

ADVERTEERDER: Manutan

BUREAU: Today’s Milk (Canday)

JAAR: 2014