Campagne Content Merk mei 20, 2016

KRAS

Hoe versnel je een allround reisbureau voor de 55-plusser

  • Campagne

    Campagne- ontwikkeling

  • Content

    Ontwikkeling Video- productie videoshoot

  • Media

    TVC

Een bestemming voorbij de verwachtingen

In de competitieve reisbranche is het voor een merk cruciaal om zich te onderscheiden. Voor KRAS, een merk van TUI Nederland gericht op de 55-plusser, was de uitdaging niet alleen om op te vallen, maar ook om een authentieke band met hun doelgroep te creëren en groei in de verkoop te stimuleren. Met een spontane naamsbekendheid van slechts 14% was er aanzienlijk potentieel voor verbetering.

Verdiepen en Verbinden

Hoewel KRAS consistent succesvolle resultaten behaalde, worstelde het merk met een duidelijke positionering in een markt gedomineerd door grote aanbieders van generieke, massaal geproduceerde vakantiepakketten. De uitdaging was om KRAS te profileren als een unieke specialist die echt begrijpt wat de 55-plusser zoekt in een vakantie—een organisatie die niet alleen vakanties verkoopt, maar werkelijk de levenservaringen van haar klanten verrijkt door in te spelen op hun specifieke belevingen en behoeften.

Emotionele Herkenning als Reisgids

Today’s Milk ontwikkelde een positionerende multichannel themacampagne die KRAS een duidelijke roadmap bood voor het versterken van hun marktpositie. Door de kenmerkende KRAS-mentaliteit te communiceren via een reeks TV-commercials, radiocommercials en pre-rolls, hebben we de doelgroep niet alleen kennis laten maken met het aanbod van KRAS, maar ook gezorgd voor een significante stijging van 50% meer boekingen in het eerste kwartaal van 2017 vergeleken met het jaar ervoor.

Big Idea

“De mooiste vakantie is de vakantie die bij je past, en die reis begint bij een reisbureau dat je begrijpt en aanvoelt.” Deze themaregel vat samen hoe KRAS zich richt op het bieden van persoonlijke, op maat gemaakte reiservaringen die aansluiten bij de wensen en behoeften van elke individuele reiziger. Door te focussen op de persoonlijke benadering en de specifieke wensen van hun klanten, heeft KRAS zichzelf opnieuw gepositioneerd als een vertrouwd en deskundig merk voor avontuurlijke senioren.

Content
Media

Wij geloven erin, nee: weten zeker, dat de combinatie van content en de juiste media in de funnel een boodschap versterkt. De ‘bucket-list’ activatie die we ontwikkeld hebben, hebben we gemedialiseerd op social media om de mentaliteit verder te laden en bewijzen. 

Het resultaat

De cijfers

0

Buckets besteld in de introductie periode

0

Bucket list activaties

0

% boven benchmark