Campagne Content Highlight Merk januari 15, 2021

Beter Bed

Hoe Beter Bed “De nieuwe slaapkamer van Nederland” introduceert

  • Merk

    Campagneontwikkeling

  • Content

    Format ontwikkeling, Videoproductie

Beter Bed presenteert: De Nieuwe Slaapkamer van Nederland.

Vandaag de dag is koken slechts één van de vele leuke dingen die je doet in je keuken en in je slaapkamer doe je veel meer dan alleen maar slapen en… Tja, zoveel meer.

Beter Bed kan het weten, want daar gaat Nederland al meer dan 35 jaar te rade voor persoonlijk slaap-, ontspan- en style-advies, zo leren we uit de campagne die en passant ook nog ‘ns die ouwe slogan van weleer in helder historisch perspectief plaatst.

 

Insight

Zo is te zien in de omnichannel campagne die Today’s Milk en Beter Bed ontwikkelden over ‘Dé Nieuwe Slaapkamer van Nederland’, waar niet zomaar een bed staat, maar een ‘lekker brunchen op bed – bed’, of een ‘samen gezellig griezelen in bed – bed’. Een Beter Bed bed, met een Beter Bed matras, Beter Bed dekbed, Beter Bed kussens, mooi Beter Bed bedtextiel, in die slaapkamer waarover bij Beter Bed advies is ingewonnen hoe daar zo stylish en prettig mogelijk te ontspannen. En binnen elk budget, helemaal toegerust en geoptimaliseerd op de vele persoonlijke lifestyles die bestaan binnen de bijzonder diverse doelgroep van Beter Bed. 

In Dé Nieuwe Slaapkamer van Nederland, is het ook fijn om wakker te zijn.

Beter Bed voedde ons met wezenlijke inzichten uit research, waar onder andere uit bleek dat de slaapkamer een transitie aan het doormaken is. Van louter slaap- en sexplek, naar sociale relaxplek, waar wordt ge-Netflixt, gegamed, gebruncht, met de huisdieren wordt gespeeld, gitaar wordt geoefend etc. Maar ook gaat de laptop er open om er ‘te werken vanuit huis’. Leerzame cijfers. 

Zo bleek dat 52,2% van de millennials en zelfs 57,1% van de 65-plussers hun slaapkamer zien als dé ultieme plek voor Netflix-marathons, om hun favoriete films of series te bekijken. Wel fijn als je dan een bed hebt dat je daar goed bij ondersteunt. Uit onderzoek blijkt dat vrijen voor de gemiddelde Nederlander (45,5%) – in tegenstelling tot de millennials – nog wel onbetwist op nummer één staat in hun top 5 van meest favoriete bezigheden in de slaapkamer. Op de tweede plaats staat het lezen van een goed boek (44,4%), gevolgd door het kijken van een film of serie op televisie (43,1%), het checken van social media of e-mail (29,6%) en surfen op internet (29,9%). Overigens is ook uit het onderzoek gebleken dat een optimale nachtrust nog steeds voor 69% van de ondervraagden als allerbelangrijkste wordt gezien.