Optimaliseer je Marketingmix met Today’s Milk

Het Perspectivity model

Veel marketeers maken keuzes op basis van onderbuikgevoel, omdat ze niet voldoende zicht hebben op hun eigen marketingmix. Bij content- en mediabureaus ontstaan daardoor ook regelmatig misvattingen over de randvoorwaarden hun van klanten. Door precies in kaart te brengen hoe jouw marketingmix, in de finesses in elkaar steekt, maak je plannen die precies aansluiten bij de behoeftes en marketingmaturiteit van jouw organisatie.

Plannen in overvloed, maar hoe goed is jouw toolkit als marketeer voor de job? Heb je alles wat je nodig hebt om een gedegen fundament te leggen? En kun je daarna doorbouwen? Een scherpe, op onderzoek gebaseerde blik op jouw marketingmix geeft aan hoe gezond of volwassen die mix is. Breng dat gevalideerd in kaart en voorkom struggles later in het proces.

Heb je precies in beeld hoe jouw marketingdoelstellingen eruit zien? En weet je op basis van feiten dat jouw toolkit écht helemaal uitgerust is om die doelstellingen te behalen?  

Wat is het Perspectivity Model?

Een team studenten van de Erasmus Universiteit werkte samen met Marketing Association EUR en Eurkon in een kwalitatief onderzoek met marketeers om de parameters van ons Perspectivity Model te valideren. Zo heb je een samenwerkingstool, waarmee je op basis van gevalideerde parameters je marketingmix smart in kaart brengt. Zowel inside-out als outside-in. Als marketeer weet je zo direct waar je je focus op moet leggen of moet optimaliseren – zelf of in samenwerking met een bureau. Niet langer op onderbuik: dankzij de gevalideerde parameters ga je van intuïtie naar data.

Voor de meeste marketeers klinken de vier hoofdpijlers van ons model vast bekend: media, merk, tech en data. In de praktijk merken we dat deze pijlers bij veel bedrijven nog in veel silo’s opereren. Dat een integrale aanpak beter werkt, is voor vele marketeers ook gesneden koek. Bekijk daarom álle pijlers van het model in samenhang.

Elke hoofdpijler bestaat uit subpijlers en onderliggende parameters. Schat niet langer in hoe het staat met de technologische volwassenheid van je organisatie, maar méét en onderbouw deze. Bijvoorbeeld hoe innovatieve technologieën zoals AI of blockchain worden omarmd. Of hoe makkelijk dit soort nieuwe technieken omarmd worden, door te kijken naar training van medewerkers. En in hoeverre marketing automation wordt toegepast.

Bereik en Impact: Meet hoe goed je mediakanalen presteren en optimaliseer je strategie voor maximale impact.

Innovatie en Technologie: Analyseer de integratie van nieuwe technologieën zoals AI en marketingautomatisering.

Merkbekendheid en Reputatie: Breng de bekendheid en reputatie van je merk in kaart en verbeter je merkimago.

Interne Merkintegratie: Meet hoe goed je medewerkers het merk hebben geïnternaliseerd en zich ermee identificeren.

Adoptie van Innovaties: Bekijk hoe snel je organisatie nieuwe technologieën omarmt en implementeert.

Technologische Maturiteit: Meet de volwassenheid van je technologische infrastructuur en de training van je medewerkers.

Datagedreven Inzichten: Gebruik data om je marketingstrategieën te onderbouwen en te optimaliseren.

KPI’s en Performance Metrics: Stel duidelijke KPI’s vast en meet de prestaties van je campagnes nauwkeurig.

Vraag een workshop aan!

Ontdek hoe het Perspectivity Model jou kan helpen om je marketinginspanningen te optimaliseren en betere resultaten te behalen. Neem contact met ons op voor een workshop en zet de eerste stap naar een datagedreven en succesvolle marketingstrategie.

Neem contact op met Natascha van den Ende of vul onderstaand formulier in.

Resources voor een geïntegreerd marketingproces

Een gestructureerd marketingproces kent verschillende aspecten van marketing, zoals budgettering, samenwerking van alle disciplines binnen het bedrijf, prioriteit van de marketingafdeling en de skills van de medewerkers. Een optimale marketingmix begint bij een goede inventarisatie van de interne resources. Ook hier geldt dat hier vaak nog blinde vlekken bestaan. Kijk bijvoorbeeld op het gebied van technologie naar de integratie van nieuwe technologieën, marketingautomatisering en e-mailmarketingsystemen. Maar ook de digitale maturiteit van de medewerkers. Het Perspectivity model helpt je om je marketingmix af te zetten tegen al je resources om zo realisme en kansrijkheid te kunnen bepalen. Niet op onderbuik, maar gevalideerd.  

Gebruik een duidelijke, gevalideerde aanpak om de huidige staat van je marketingmix in staat te brengen vóór je begint om betere resultaten te behalen.