Campagne Highlight Media Merk augustus 14, 2020

DAKA

Hoe ondanks verstedelijking een sportketen de aanjager voor lokale sport weet te worden.

  • Merk

    Campagne-ontwikkeling, Merkthema

  • Content

    Foto- en video productie, Social doorvertaling

  • Campaign

    Local Hero, Branding, Superdeals

Waar ga jij voor?

DAKA Sport & Lifestyle heeft zich tot doel gesteld om als regionale speler het land te veroveren in een zeer concurrerende markt met ambitieuze internationale formules zoals Decathlon, de opkomst van brandstores zoals van Nike en Adidas én het internet als concurrent voor de fysieke winkels. Het zet allemaal druk op de sportretail. Hierin wil DAKA zijn plek claimen. 

Uitdaging 

DAKA stelt zich de ambitie om binnen 3 jaar een landelijke speler van formaat te worden met een marktaandeel van 5%. Hiervoor dienen we het merk aan te scherpen en met een merkcampagne sterker te positioneren.

Local heroes

De winkelmedewerkers zijn zelf gepassioneerd sporters en begrijpen -per sportniveau en voor ongeacht welke prestatiedoelen – welke aanpak de beste is en welke materialen daarbij horen. Zo krijgt iedereen het beste persoonlijke advies en de meest geschikte materialen voor iedere portemonnee. 

Middels het merkthema ’Waar ga jij voor?’ stelt DAKA zich positief en motiverend op door mensen vanuit hun eigen (sport)beleving en doelen aan te spreken. Vanuit deze aandacht voor persoonlijke succes- en pleziermomenten in sport en een sportieve lifestyle onderscheidt het zich van de clichématige focus op de hoogste prestaties. Want juist in die meer persoonlijke overwinningen vanuit eigen sportvaardigheden, ligt het bewijs van DAKA’s assortiment, advies en betrokkenheid.

Door regionale sporters centraal te zetten in onze campagne, startte de campagne al bij de werving met de ‘nieuwe gezichten van DAKA’. Vervolgens werd hun gevarieerde sportmotivatie het verhaal van DAKA.  

Media

De campagnes bij DAKA zijn in te delen in drie onderdelen die soms ook in elkaar overlopen

Branding
Lancering “Waar ga jij voor?”. Nadruk op touch en tell laag, waarbij het merk en merkstatement centraal staan. 

Thematisch
Vanuit de belangrijkste sportpijlers van DAKA thematische campagnes waarbij de nadruk ligt op tell en sell.

Superdeals
Twee keer per jaar terugkerende salescampagne met hoge kortingen waarbij het gaat om pure sales.

Het resultaat

De cijfers

0

Miljoen impressies

0 .000

Klikken

0 %

Boven CREA benchmark